Incendiu violent la un apartament din Târgoviște. O femeie a ajuns la spital

Publicitate

Pompierii au fost chemați duminică de dimineață să stingă un incendiu violent, izbucnit într-un apartament din municipiul Târgoviște. Potrivit ISU Dâmbovița, flăcările ar fi izbucnit de la efectul termic al curentului electric, de la o priză, situată în spatele unei canapele, din care se alimenta un calorifer electric.

Din fericire nu au existat victime, dar în schimb s-au observat pagube material mari.

“În această dimineață, în jurul orei 09.30, pompierii Detașamentului Târgoviște au fost alertați despre producerea unui incendiu la un apartament din municipiul Târgoviște, situat la primul etaj al unui bloc de locuințe.

Imediat, spre locul evenimentului s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o platformă de salvare la înălțime și un echipaj de ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, casa scării era inundată cu fum, iar incendiul se manifesta în interiorul apartamentului (pe hol și în sufragerie). Pentru evacuarea fumului și aerisiarea  casei scării s-a intervenit cu un motoventilator din dotare, locatarii fiind sfătuiți să rămână în locuințe, cu ușile și geamurile închise.

Proprietara apartamentului, o femeie de aproximativ 60 de ani, supraponderală și nedeplasabilă, a fost evacuată de către vecini, fiind găsită de paramedicii SMURD în stare conștientă, cu un ușor atac de panică. Aceasta a fost preluată de salvatori și transportată la ambulanța SAJ cu care a fost dusă la spital.

Pompierii au lichidat rapid incendiul (15 minute), acționând atât din exteriorul imobilului, cât și din interiorul apartamentului. Platforma de lucru la înălțime nu a necesitat a fi ridicată, neavând nici condițiile necesare pentru calarea acesteia.

Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, înregistrându-se doar pagube material.

Au ars materiale combustibile din holul și sufrageria apartamentului, pe o suprafață de cca.30 mp (obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, articole textile, electrocasnice, etc).

Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la fața locului este efectul termic al curentului electric (de la o priză situată în spatele unei canapele, din care se alimenta un calorifer electric)”, se arată într-un comunicat ISU Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!