Incendiu violent la o casă din Dâmbovița! Focul a pornit de la un coș de fum

Foto: Arhivă
Publicitate

O casă din satul Postârnacu, comuna Cornești a luat foc marți de dimineață. Pompierii au reușit să stingă flăcările înainte că acestea să extindă. Din fericire, nu au fost înregistrate victime

În urma primelor investigații realizate, incendiul ar fi pornit de la un coș de fum defect. În urma incendiului a fost afectat acoperișul din jurul coșului de fum pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați.

,,Marți de dimineață, în jurul orei 06:35, am intervenit în cazul unui incendiu produs la acoperișul unei case în comuna Cornești. Au acționat două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Garda de Intervenție Cornești și o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD de la Garda de Intervenție Răcari.

La sosirea echipajelor de intervenție acestea au constatat faptul că incendiul se manifesta în jurul coșului de fum al casei”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

ISU Dâmbovița aduce în atenția publicului importanța verificării, curățării și reparației coșurilor de fum pentru prevenirea incendiilor și protejarea vieții și a bunurilor.

Un coș de fum necurățat sau parțial blocat poate deveni o sursă de pericol, provocând incendii și punând în pericol siguranța familiei și a locuinței.

Necurățarea coșului de fum poate duce la acumularea de funingine și alte reziduuri rezultate în urma arderilor, ceea ce, în unele cazuri, poate duce la auto-aprinderea coșului de fum. De asemenea, un coș înfundat crește riscul intoxicării cu monoxid de carbon, prin evacuarea ineficientă a fumului.

Pentru a reduce riscul de incendii legate de coșurile de fum, se recomandă următoarele măsuri preventive:

– Inspectarea coșurilor pentru a identifica orice fisuri ce pot permite scânteilor să ajungă la materialele combustibile;
– Curățarea regulată a coșurilor pentru a elimina funinginea ce poate provoca incendii sau bloca canalele;
– Tencuirea și văruirea părții coșului din pod pentru a facilita detectarea fisurilor;
– Îngroșarea zidăriei coșului la nivelul planșeelor și păstrarea unei distanțe de siguranță între coș și materialele combustibile;
– Menținerea unei distanțe adecvate între coș și elementele combustibile ale acoperișului.

De asemenea, se sugerează instalarea detectoarelor de fum în locuințe pentru a alerta locatarii în cazul acumulărilor de fum sau gaze toxice.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!