Incendiu violent la Institutul “Matei Balș” din București. Patru pacienți au murit, peste 100 de bolnavi au fost evacuați

Publicitate

Un incendiu devastator a izbucnit, vineri de dimineață, la Institutul „Matei Balș” din București, o unitate medicală suport COVID. Ministerul Sănătății a confirmat că trei persoane au murit carbonizate, la parterul pavilionului.

De asemenea, potrivit realitatea.net, unei alte victime aflate în stare gravă i-au fost aplicate manevre de resuscitare, însă și aceasta a murit.

În jur de 100 de persoane au fost evacuate din clădire. Pacienții vor fi transferați către alte spitale, dat și alte corpuri ale unității medicale. Numai puțin de 36 dintre ei vor fi transferați la Spitalul Marius Nasta.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis o anchetă, iar zeci de ambulanțe au fost trimise la fața locului.

“Incendiul a fost stins, nu se mai observă flacăra. Au fost degajări mari de fum pe casa scării de la parte către ultimul etaj”, au precizat ce de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Incendiul, se pare că, ar fi pornit din cauza unui pacient, potrivit realitatea.net.

Matei Balș este centru de excelență și primul spital din România care a trata cazuri de COVID-19 în România.

Incendiul de la acest institut este a doua tragedie care are loc într-un spital din România, după ce, în luna noiembrie din toamna anului trecut, un incendiu a izbucnit la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!