Incendiu într-un alt spital din România! Unitatea medicală, amendată anul trecut de ISU cu 50.000 lei

Un incendiu a izbucnit, duminică, într-o toaletă de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, din cauza unui scurtcircuit, trei pacienţi fiind evacuaţi. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a transmis că a fost solicitat la intervenție în jurul orei 7.00, iar „incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la un corp de iluminat dintr-o baie de la etajul 1, la Spitalul CFR din Cluj-Napoca”.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, iar focul a fost stins și nu s-a impus evacuarea altor pacienţi.

Potrivit ISU Cluj, toaleta deservea mai multe saloane, fiind cu intrare de pe hol. Pe secţia respectivă erau 11 pacienţi şi personal medical.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a menţionat că a fost informat duminică dimineaţa cu privire la incendiul de la Spitalul CFR din Cluj şi a indicat că cei care deţin spitale departamentale trebuie să facă aceleaşi evaluări privind securitatea la incendii ca şi Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Transporturilor a transmis ulterior că  degajarea de fum a afectat secţia de boli interne a spitalului.

”Au fost alertaţi pompierii. În urma planului de intervenţie, în astfel de situaţii, de la nivelul instituţiei s-a intervenit punctual pentru neutralizarea începutului de incendiu. A existat o degajare minoră de fum. Degajarea de fum a afectat etajul întâi, acolo unde se afla secţia boli interne. La momentul respectiv, pe secţia respectivă erau internaţi 11 pacienţi. Pentru 3 dintre ei s-a decis mutarea în alte saloane, pentru siguranţa lor”, a transmis Ministerul Transporturilor printr-un comunicat de presă.

Ministerul Transporturilor subliniază că începutul de incendiu a fost stins de echipele de intervenţie de la nivelul spitalului înainte de sosirea rapidă a pompierilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a aplicat anul trecut o amendă de 50.000 de lei Spitalului CFR din Cluj-Napoca, pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

”În urma ultimului control executat de către ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 – Aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi oftalmologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, şi în 2015 – Aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferent celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancţiunea contravenţională de 50.000 lei. La nivelul Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Până în momentul de faţă, nu s-a depus solicitare la ISU Cluj în acest sens”, se arată într-o informare trimisă duminică de ISU Cluj.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!