Incendiile de vegetație i-au ținut ocupați pe pompierii dâmbovițeni în ultimele zile

Publicitate

A fost perioadă extrem de grea pentru pompierii din cadrul ISU Dâmbovița. În perioada 9-15 septembrie aceștia au participat și au intervenit la numai puțin de 82 de evenimente pe raza județului.

Reprezentanții ISU Dâmbovița au făcut un rezumat al acțiunilor inteprinse pentru a combate incendiile din gospodării, incendiile de vegetații și alte evenimente, așa cum reiese dintr-o informare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

“În perioada 09 – 15 septembrie 2019, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița au fost solicitate și au intervenit la 82 de evenimente: 6 incendii la gospodăriile populației (locuințe, anexe gospodărești, etc), 52 de incendii de vegetație, 16 acțiuni pentru asigurare zonă, 4 acțiuni pentru asistență persoane și 4 acțiuni la alte situații de urgență (2 deblocări ușă, o degajare copac căzut pe un autoturism și o salvare animal). Echipajele SMURD din cadrul ISU “Basarab I” Dâmbovița au fost solicitate și au intervenit în această perioadă la 207 cazuri medicale. Subunitățile de intervenție au desfășurat: două exerciții pentru antrenamentul personalului de intervenție și 5 acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea și evaluarea căilor de acces și intervenție și verificare sirene). Personalul Inspecției de Prevenire a desfășurat, în perioada menționată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din județ. Pe timpul controalelor au fost desfășurate și activități de instruire și informare preventivă.  De asemenea, a fost acordată asistență tehnică de specialitate pe linia prevenirii incendiilor și avizării-autorizării”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!