Incendiile de vegetație fac ravagii în Dâmbovița! Astăzi, pompierii au intervenit pentru stingerea a 28 de focare

Publicitate

Incendiile de vegetație se țin lanț și pârjolesc hectare întregi în județul Dâmbovița. Totodată, din cauza numeroaselor intervenții la care sunt sunt supuși zilnic, pompierii au ajuns să fie istoviți de puteri.

Astăzi, 26 martie, până la ora 20.30,  pompierii dâmbovițeni au intervenit pentru stingerea a numai puțin de 28 de incendii de vegetație uscată izbucnite în 18 unități administrativ- teritoriale: Raciu (2), Conțești (2), Răzvad (3), Titu (3), Comișani (1), Moroeni (3), Văcărești (1), Cândești (1), Tătărani (2), Glodeni (1), Gura Ocniței (1), Uliești (1), Cojasca (1), Răcari (1), Niculești (1), Braniștea (2), Cornățelu (1) și Mătăsaru (1).

Numai puțin de 130 de pompieri au stins peste 40 de hectare de teren pe care se manifestau flăcările și au utilizat 33 de autospeciale de intervenție.

Neglijența oamenilor care incendiază terenurile pentru a curăța pământul de resturile vegetale reprezintă una dintre cauzele care duc la astfel de situații. Pompierii fac apel și îi roagă pe gospodari să își ia măcar niște măsuri minime de precauție și să țină cont de condițiile meteo.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!