Incendiile de vegetație au produs pagube pe zeci de hectare la Aninoasa. Primarul comunei, apel la responsabilitatea

Publicitate

Primarul comunei Aninoasa, Vlăduț Niculae, face apel la responsabilitate și cere cetățenilor să nu mai dea foc vegetației uscate!

În ultimele zile, incendiile de vegetație au produs pagube pe zeci de hectare, iar dacă intervenția tinerilor voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Aninoasa și ISU Dâmbovița nu ar fi fost promptă, s-ar fi produs adevărate tragedii, arată edilul.

”Fac apel la responsabilitate și rog orice persoană care are informații despre cei care generează astfel de incidente să ne contacteze prin orice mijloc de comunicare, ajutându-ne să-i pedepsim pe vinovați!

Totodată, vă reamintesc că arderea vegetației uscate este interzisă de lege și vă rog să conștientizați efectele tragice pe care le poate avea un foc scăpat de sub control”, a transmis primarul comunei Aninoasa.

În această perioadă, în care mulți agricultori apelează la această metodă pentru vegetația uscată, și pompierii dâmbovițeni avertizează că incendiile de vegetație sunt un pericol pentru viața oamenilor, mediul înconjurător și fauna din zonele unde acestea se manifestă.

”Facem apel către cetățeni pentru încetarea incendierii vegetației, miriștilor și resturilor vegetale. Incendiile de vegetație pun în pericol pădurile ori locuințele din apropiere, participanții la trafic de pe drumurile naționale și județene aflate în apropierea lor și instalații electrice, de gaze ori tehnologice”, arată reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!