Încă un pas în proiectul de modernizare a DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia

Publicitate

Veste foarte importantă pentru județul Dâmbovița! Senatorul Adrian Țuțuianu a anunțat că Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, un proiect mult așteptat de dâmbovițeni și absolut necesar odată cu construirea la Ulmi a celei mai mari fabrici de mașini de spălat din Europa.

”Este o etapă pe care am așteptat-o de mult și care face acum posibil următorul pas: licitația pentru proiect tehnic și execuție (la pachet). În contextul modificărilor la Legea achizițiilor publice, sper ca și această etapă să se finalizeze în 2018”, a declarat parlamentarul de Dâmbovița.

Proiectul de modernizare a acestei artere are o valoare totală de 2.136.328 mii lei. Este vorba despre o lungime totală de 101,696 km, din care: 44,222 km lărgire la 4 benzi (Bâldana – Târgoviște) și 57,474 km modernizare 2 benzi (Târgoviște – Sinaia).

Proiectul se va realiza din fonduri europene și de la bugetul de stat, iar vestea aprobării indicatorilor vine la două luni de la vizita premierului Viorica Dăncilă în Dâmbovița. La acel moment, senatorul Adrian Țuțuianu i-a spus prim-ministrului, printre altele: ”Un subiect indicat şi de oamenii de afaceri din judeţ priveşte două drumuri naţionale, DN7 Bâldana-Titu-Găeşti-Topoloveni-Piteşti, extindere la 4 benzi, drum pe care România l-a promis în 2017 investitorilor de la Renault. Rugămintea noastră este să ne ajutaţi să trecem cât mai repede la proiectarea şi execuţia acestui tronson… De asemenea, foarte important este să modernizăm DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia. Am stat foarte mult, aproape un an, după avizul de mediu, sperăm să-l obţinem luna aceasta… Acest drum va însemna relansarea industrială a judeţului Dâmboviţa. Modernizarea este utilă şi din perspectiva unei căi alternative pentru Valea Prahovei.”

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!