Încă un incendiu la un spital din România. Patru persoane au ajuns la urgențe, 17 pacienți, evacuați

Publicitate
  • Anul 2021 a debutat cu un incendiu izbucnit la un spital din România, al treilea din ultima perioadă.

Pentru a doua oară în ultimele 3 luni, un incendiu a izbucnit tot la o unitate medicală din județul Neamț, de data asta în noaptea de vineri spre sâmbătă, 1/2 ianuarie 2021, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman.

Potrivit ISU Neamț, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Neamţ, iar în urma incidentului patru persoane – doi pacienţi şi două cadre medicale – au fost transportate la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Incendiul a izbucnit de la o ţigară aruncată într-o ghenă în care erau materiale textile şi care comunica printr-o tubulatură din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1, astfel încât etajul a fost inundat de fum.

Până la sosirea forţelor de intervenţie au fost evacuaţi şapte pacienţi de către personalul aflat la locul de muncă. Pompierii au evacuat încă 10 pacienţi, mai menţionează comunicatul ISU.

Pompierii nemțeni au fost alertați prin apel la 112, în jurul orei 02:55.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Roman cu patru autospeciale de stingere şi trei ambulanţe SMURD (2 EPA şi 1 TIM) şi voluntari din cadrul SVSU Roman.

Totodată, şapte pacienţi au fost transportaţi la Spitalul de Psihiatrie “Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman, iar alţi opt au fost mutaţi în saloanele de la parterul clădirii.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

Vă reamintim că, în luna noiembrie 2020, un incendiu violent s-a manifestat la secția ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, unde erau internați pacienți cu COVID-10. În incendiul din 14 noiembrie 2020 au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Apoi, în 22 noiembrie 2020, un alt incendiu a izbucnit într-o toaletă de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, din cauza unui scurtcircuit, trei pacienţi fiind evacuaţi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!