Încă șase comune din județul Dâmbovița au depășit incidența COVID-19 de 3 la mia de locuitori. În total, 34 de localități au depășit pragul

Noi comune din Dâmbovița înregistrează rate de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mari de pragul psihologic de 3.

Pentru acestea, în ultimele două zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a emis hotărârile de instituire a măsurilor speciale, conform legii.

Este vorba despre localitățile: Bilciurești (3,56 cazuri/1000 locuitori), Tărtășești (3,02 cazuri/1000 locuitori); Glodeni (4,3 cazuri/1000 locuitori), Pucheni (3,52 cazuri/1000 locuitori), Conțești (3,17 cazuri/1000 locuitori), Vulcana Pandele (3,01 cazuri/1000 locuitori).

În următoarele 14 zile, în aceste localități este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități cu mențiunea căse permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Dâmbovița se menține printre județele roșii la nivel național, cu o rată a infectărilor de 3,2.

Până acum, în județul Dâmbovița sunt 34 de localități, dintr-un total de 89, care au depășit rata de infectare COVID-19 de 3 la mia de locuitori.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!