Încă o veste bună de la COS Târgoviște. Curtea de Apel Ploiești a dispus anularea falimentului

Publicitate

Vești bune de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște!

Curtea de Apel Ploiești, admițând apelul COS Târgoviște, a dispus anularea măsurii intrării în faliment a combinatului, iar premisele unei investiții importante în metalurgia târgovișteană sunt din ce în ce mai actuale, în condițiile în care Grupul italian AVV Beltrame dorește să preia COS și a prezentat deja planul de investiții pentru viitor.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a transmis că decizia instanței este ”încă un pas important pentru renașterea COS Târgoviște!

Reamintesc că la începutul lunii, grupul Beltrame a prezentat planul de investiții care vizează COS Târgovişte, plan care presupune un aport financiar de peste 400.000.000 euro, conturându-se astfel poate cea mai mare investiție din judeţul Dâmboviţa de după Revoluţia din decembrie 1989 și realizarea uneia dintre cele mai moderne capacități de producție a oțelului din Europa, cu respectarea strictă a legislației de protecție a mediului.

Printr-o asemenea infuzie de capital, o societate emblemă, nu numai a municipiului Târgoviște sau a județului Dâmbovița, ci și a României, va reașeza orașul nostru pe harta metalurgiei europene și va redeveni principalul pion al economiei locale, cu beneficii multiple, de la crearea locurilor de muncă, de ordinul miilor, atât directe, cât și indirecte, până la recâștigarea unui mare contribuabil la bugetul local”, a precizat edilul.

La începutul lunii februarie, la Târgoviște, Grupul italian AFV Beltrame a prezentat planul de preluare a combinatului. Ar urma o investiție de 400 milioane dolari, derulată pe 5 ani.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!