Încă o țară din Europa renunță la restricțiile împotriva Covid-19! Un act legislativ în acest sens va fi adoptat în curând

Publicitate

Finlanda va ridica toate restricțiile impuse în contextul pandemiei de Coronavirus, începând din februarie. Anunțul a fost făcut de primul-ministru, Sanna Marin, care a declarat că momentul în care se vor ridica toate restricțiile va fi anunțat în cursul acestei săptămâni.

De asemenea, Guvernul condus de social-democrați se va reuni miercuri pentru a elabora un plan de anulare a regulilor, scrie gândul.ro.

Totodată, autoritățile finlandeze au anunțat că toate controalele la frontieră cu alte ţări din UE şi Schengen vor fi ridicate începând de marţi. Acestea au fost introduse în decembrie pentru a încetini răspândirea variantei Omicron, scrie sursa citată.

În ceea ce privește vaccinul, s-a observat că acesta a avut eficacitate în ceea ce privește rata de persoane spitalizate care au dezvoltat forme severe ale bolii. Serul a avut eficiență mai ales în contextul răspândirii tulpinii Omicron, care a avut o transmitere virulentă între oameni.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!