Încă o săptămână de carantină la Aninoasa! Primarul Vlăduț Niculae: ”Deși sunt în total dezacord cu această decizie, trebuie să respectăm legea”

Publicitate

Carantină prelungită cu o săptămână în comuna Aninoasa, măsură considerată ”ineficientă” și cu care edilul localității este ”în total dezacord”.

Cu o rată a infectărilor în scădere, dar totuși peste 4, autoritățile se așteptau ca luni, 5 aprilie, comuna să iasă de sub măsura carantinei și să intre în categoria localităților cu rate între 4 și 7,5 unde trebuie respectate noile măsuri sanitare (circulația fără motive întemeiate interzisă după ora 20, închiderea tuturor spațiilor comerciale la ora 18 în zilele de weekend).

După două săptămâni de restricții, localnicii vor mai avea încă o săptămână de carantină, primarul Vlăduț Niculae îndemnând la responsabilitate, prudență și fermitate.

”Apreciez decizia prelungirii stării de carantină a comunei Aninoasa ca fiind o măsură ineficientă, continuare a unui set de acțiuni incoerente bazate numai pe restricții.

Este clar, trecem printr-un moment în care trebuie să facem efort comun, să fim responsabili, fermi și prudenți. Cu toate astea, prelungirea carantinării formale a localității noastre, adoptată «pe cifre» și «la recomandarea specialiștilor», fără a ne consulta absolut deloc, fără a se face o analiză «la firul ierbii» și fără a se iniția un plan real și aplicat de acțiuni cu efect imediat, este o decizie «de statistică».

Deși sunt în total dezacord cu aceasta decizie, trebuie să respectăm legea și trebuie, dincolo de reguli și restricții, să facem tot ceea ce ține de fiecare dintre noi pentru a ne proteja sănătatea, pentru a ne proteja familia, persoanele dragi și comunitatea. Împreună vom trece cu bine și peste asta!”, a transmis edilul de la Aninoasa.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!