In memoriam Colectiv. 30 octombrie a devenit Ziua pacientului ars

Publicitate

Parlamentul României, cu Camera Deputaţilor for decizional, a adoptat aproape în unanimitate proiectul de lege ce prevede declararea zilei de 30 octombrie “Ziua pacientului ars”.

Este o iniţiativă legislativă propusă de Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, ce se constituie într-un omagiu pentru victimele exploziei de la Clubul Colectiv din Capitală, în apropierea comemorării a patru ani de la această cumplită tragedie.

De asemenea, această zi va atrage atenţia asupra a ceea ce Guvernul şi Parlamentul mai au de îmbunătăţit în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor arşi din România, capitol la care încă mai avem probleme, în ciuda progreselor din ultimii ani.

“Ziua pacientului ars” va fi marcată de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanţe ale României în străinătate, entităţi medicale publice şi private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii, apariţiei şi îngrijirilor necesare pacientului ars, Ministerul Sănătăţii fiind desemnat responsabil cu coordonarea activităţilor dedicate acestei zile.

În tragedia produsă la Clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015 au murit, pe loc sau ulterior, 64 persoane, iar 163 au fost rănite, fiind cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte şi cel mai grav accident la nivel naţional după 1989.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!