În continuare e nevoie de asistenți personali profesioniști pentru adulții cu dizabilități în centrele rezidențiale din cadrul DGASPC Dâmbovița. Anunțul făcut de directorul instituției

Publicitate

În continuare este nevoie de asistenți personali profesioniști pentru adulții cu dizabilități în centrele rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița.

Anunțul a fost făcut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de directorul instituției Ionela Sandu. Șeful DGASPC Dâmbovița a transmis că, toți cei interesați de un astfel de serviciu pot beneficia de diverse avantaje, dar totodată, ei trebui să susțină un curs de formare.

„Profit de faptul că ne-am întâlnit acum pentru a face din nou anunțul către cei care își doresc un loc de muncă la domiciliu. Pot deveni asistenți personali profesioniști ai adulților cu dizabilități, instituționalizați în centrele rezidențiale, aflate în subordinea DGASPC Dâmbovița.

Cei interesați pot beneficia de diverse avantaje și vor urma și un curs de formare, pentru a ști cum să se comporte și cum să îngrijească persoana cu dizabilități. Cursul va fi organizat de specialiști din cadrul instituției, atunci când se va forma o grupă de oameni generoși, care își deschid ușile locuințelor, dar și sufletele, pentru adulții cu handicap grav sau accentuat din sistemul de protecție socială.

De asemenea, și asistenții maternali profesioniști care au în îngrijire copii cu dizabilități pot opta să devină asistenți personali profesioniști pentru copiii cu dizabilități care trec de pragul maturității.

După 6 luni de la exprimarea opțiunii trebuie să urmeze cursurile de calificare sau etapele procesului de evaluare și certificare a competențelor profesionale ca asistent personal profesionist, finalizate cu certificat de calificare sau, după caz, cu certificat de competențe profesionale”, a transmis Ionela Sandu, directorul DGASPC Dâmbovița.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!