În 2020, locuitorii oraşului Pucioasa vor bea, în sfârșit, apă de calitate

Publicitate

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a anunțat că unitatea administrativă a pornit demersurile legale pentru realizarea instalației de alimentare cu apă potabilizabilă a stației de tratare a apei Pucioasa.

Astfel, ”a fost elaborată documentația de atribuire și publicat anunțul de participare simplificat în scopul atribuirii contractului de achiziție publică de proiectare și execuție, valoarea estimată a achiziției fiind de 1.436.265 lei cu TVA, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 19.08.2019. Durata estimată de evaluare și atribuire a contractului de lucrări este de 45 zile, în cazul în care nu va există nicio contestație. Termenul de elaborare proiect tehnic, detalii de execuție, liste de cantități, proiect de organizare a execuției lucrărilor (POE), proiect pentru autorizarea executării lucrărilor (PAC) este de o lună, iar termenul pentru executarea lucrărilor este de 7 luni”, a precizat primarul orașului stațiune.

Proiectul va beneficia de o finanțare împărțită ”frățește” între bugetul local de la Pucioasa (50%) și 50% din bugetul Consiliul Județean Dâmbovița, conform Hotărârii Consiliului Județean Dâmbovița nr. 119 / 20.06.2019 privind asocierea județului Dâmbovița, prin Consiliul Județean cu UAT Orașul Pucioasa.

”Vreau să va asigur încă o dată de faptul că am analizat toate variantele posibile pentru rezolvarea problemei apei potabile pentru orașul nostru și localitățile învecinate, iar singura soluție ce s-a dovedit viabilă a fost această pe care noi am început-o! Totodată, calitatea apei este permanent monitorizată și va pot spune cu satisfacție că după fiecare proba prelevată ni se confirmă viabilitatea investiției!

În plus, avem acceptul oficial, confirmat și printr-un precontract, al celor de la MHC Water Power pentru folosirea aducțiunii din munte, iar instituțiile de resort, Direcția de Sănătate Publică, respectiv Apele Române au fost și vor fi permanent consultate în demersul nostru!

Îmi exprim speranța că durata de execuție a lucrărilor poate fi mult mai mică, iar dacă nu vom avea contestații, acestea vor începe în jurul datei de 15 octombrie. Dacă vremea ne permite, în primăvara anului viitor vom bea liniștiți apă din rețeaua publică a orașului!”, este mesajul transmis de Constantin Ana, edilul de la Pucioasa.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!