Importanța Recensământului Populației și al Locuințelor. Următoarele 3 săptămâni sunt decisive și pentru viitorul social și economic al județului Dâmbovița

Publicitate

Primarii, secretarii primăriilor și personalul implicat în Recensământul Locuinței și al Populației, convocați astăzi la Târgoviște, la o întâlnire cu prefectul Claudia Gilia și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Tema: Viitorul social și economic al întregului județ depinde de acest recensământ, de seriozitatea și acuratețea  răspunsurilor, de calitatea superioară a recenzării și fidelitatea răspunsurilor oferite de populație.

Rezultatele acestui recensământ vor avea un puternic impact asupra județului și asupra tuturor localităților dâmbovițene, astfel că fiecare cetățean al acestui județ trebuie să înțeleagă cât de important este să participe la această cercetare statistică. Acuratețea datelor influențează atât atragerea de fonduri europene (spre exemplu, multe din ghidurile P.O.C.U depind de numărul de locuitori), dar pot constitui și un reper pentru eventuali investitori.

”Astăzi, alături de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, am avut o întâlnire cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale dâmbovițene, dar și cu personalul implicat în Recensământul Populației și Locuințelor. Am vrut să avem această întâlnire pentru că este necesar ca toți dâmbovițenii să conștientizeze importanța recensământului, lucru pe care l-am transmis tuturor celor care au participat la discuțiile special avute pe acest subiect.

Nu trebuie tratat cu neglijență rezultatul recenzării pentru că efectele acestuia se vor regăsi în toate aspectele vieții comunităților noastre.

Numărul cetățenilor declarați într-o localitate influențează, în mod direct, resursele financiare care vor fi distribuite comunității respective. Atribuirea de sume de la bugetul de stat se va face în funcție de statistica oficială, iar acuratețea datelor influențează atragerea de fonduri europene, dar poate constitui și un reper pentru eventuali investitori.

De asemenea, mediul privat are nevoie de date care să reflecte potențialul uman al zonei și nivelul de pregătire al oamenilor, dar și numărul consumatorilor în situația în care vor să dezvolte anumite produse sau servicii.

Altfel spus, toate planurile de investiții într-o localitate se vor raporta la nevoile generate de numărul cetățenilor din acea comunitate.

Următoarele 3 săptămâni sunt decisive: 17 iulie este ultima zi de recenzare.

Pe această cale, fac un apel către toți dâmbovițenii și către toți cei implicați în activitatea de recensământ!

Haideți să ne mobilizăm și să tratăm cu maximă seriozitate și profesionalism Recensământul Populației și Locuințelor 2022. Totodată, le reamintesc dâmbovițenilor că recenzarea este obligatorie”, a declarat șeful administrației județene.

Vă reamintim că Ordonanța de Urgență nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, menționează că participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete, fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor, sunt obligatorii.

Recensământul Populației și Locuințelor a debutat în luna februarie.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!