Imobilul ”fantomă” al fostei Secții de Boli Infecțioase de la Târgoviște ar putea fi reabilitat cu bani europeni

Publicitate

Fosta secție Boli Infecțioase de la Târgoviște, de pe strada Nicolae Filipescu, rămasă la stadiul de ”fantomă” după ce unitatea medicală a fost mutată pe Bulevardul Brătianu, este în atenția actualei conduceri a Consiliului Județean Dâmbovița!

Aflat într-un stadiu avansat de degradare, plin de mizerie și pe alocuri devastat, devenit chiar loc preferat de persoanele fără adăpost, imobilul ar urma să fie reabilitat pe fonduri europene, în noul exercițiu financiar european.

Recent, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ştefan, a precizat că a identificat deja o axă de finanţare destinată acestui tip de clădiri publice, din subordinea autorităţilor locale sau judeţene, din Regiunea Sud Muntenia.

„Această clădire va fi reabilitată pe fonduri europene. În perioada 2021- 2027 o axă importantă pentru regiunea Sud-Muntenia, unde vor fi foarte mulţi bani alocaţi, va fi pentru clădirile publice din subordinea consiliilor judeţene sau consiliilor locale. Vreau să am o discuţie cu colegii mei pentru a vedea ce utilitate îi vom da acestei clădiri, dar cu siguranţă această clădire va face parte dintr-un proiect pe care îl vom depune la finanţare pe Programul Operaţional Regional în perioada 2021- 2027, aşa cum va fi depus proiectul şi pentru clădirea administrativă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Mi-am propus să facem proiecte pentru ca toate clădirile care aparţin Consiliului Judeţean Dâmboviţa să fie depuse la finanţare pe bani europeni şi astfel să putem să le reabilităm”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, citat de Jurnal de Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!