Imagini terifiante la Spitalul Județean din Reșița! Pacienți cu afecțiuni psihice, infectați cu COVID-19, ținuți goi pe holurile unității medicale

Publicitate

Imagini terifiante au apărut în spațiul public și înfățișează interiorul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița. Mizerie, igrasie și pacienți lăsați pe jos. Astfel de lucruri reprezintă realitatea dură din sistemul românesc de sănătate.

La unitatea medicală din Reșița, bolnavii de COVID-19 stau dezbrăcați pe holurile secției de Pneumologie. Oameni întinși pe cimentul rece sunt în agonie, iar saltelele și cearșafurile paturilor sunt, la rândul lor, o sursă de infecție.

Managerul spitalului recunoaște că imaginile sunt din spitalul Reșița, dar motivează că este vorba despre pacienți cu boli psihice care au nevoie însă de îngrijiri speciale.

“Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul.

În 20 septembrie m-am adresat Ministerului Sănătății cerând un spital modular. În Caraș-Severin, până acum o săptămână erau două spitale COVID- cel din Reșița și cel din Caraș. Secția de pneumologie unde sunt făcute fotografiile a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi din vară, atunci când nu eram director.

Pe acea secție au fost preluați toți pacienții cu COVID de toate categoriile, indiferent de vârstă și patologii, cu afecțiuni renale, cardiace, inclusiv cu afecțiuni psihice. Sunt categorii de pacienți care ar trebui tratați cu îngrijiri speciale.

Condițiile nu sunt cele mai bune. Avem personal medical redus, pe jumătate  bolnav, care intră în ture de dimineață până seara. Aceiași medici se succes la două zile pe liniile de gardă”, a explicat directorul spitalului, Alina Stancovici, la digi24.ro.

Managerul unității medicale a transmis că fotografiile au fost făcute înainte de a se face curățenie și sunt deficiențe pe care le cunoaște foarte bine.

“ Mă confrunt cu ele în fiecare zi. Sunt convinsă că în toate spitalele din țară e același lucru. Am deschis o anchetă internă pentru a vedea care sunt pacienții, cine i-a îngrijit, când au fost făcute fotografiile, am vorbit cu personalul pentru a identifica situația și pentru a lua măsurile care se impun”, a mai spus directorul spitalului din Reșița pentru aceiași sursă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!