Imagini de la incendiul devastator din Dâmboviţa. Sistemul RO ALERT, pus în funcțiune | GALERIE FOTO

Publicitate

Minivacanță de Paști și 1 Mai cu intervenții dificile pentru pompierii dâmbovițeni!

În aceste zile libere (26 aprilie – 1 mai), echipajele ISU “Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 32 de evenimente, dintre care 9 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.) şi operatori economici, 4 incendii de vegetaţie, 11 acţiuni pentru asigurare zonă, 5 acţiuni pentru asistenţă persoane, o misiune pirotehnică şi două acţiuni la alte situaţii de urgenţă – înlăturare tencuială ce stătea să cadă la un bloc de locuinţe şi o degajare copac căzut pe carosabil.

De departe, cea mai dificilă intervenție a avut loc la incendiul deosebit de puternic produs în prima zi a lunii mai la două hale din Parcul Industrial Mija. Deflagrația a fost anunțată în jurul orei 5 dimineața prin numărul unic 112.

La fața locului pompierii au constatat că focul, pornit într-o hală pentru depozitarea unor materiale şi substanțe combustibile şi inflamabile pentru reciclare (vopsele solide, solvenți, reziduuri ţiţei, mase plastice, material lemnos etc) s-a propagat și la o hală învecinată în care era depozitată materie primă pentru fabricarea polistirenului.

Având în vedere amploarea evenimentului, pentru lichidarea incendiului pompierii dâmboviţeni au acționat cu 13 autospeciale de stingere, fiind ajutați și de pompierii prahoveni cu 2 autospeciale.

La faţa locului, pentru protecţia personalului de intervenţie, s-au aflat două echipaje de ambulanţă (SMURD şi SAJ). Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția comunităților aflate in proximitatea zonei de manifestare, ISU „Basarab I” Dâmbovița a transmis un mesaj de avertizare, prin intermediul sistemului RO ALERT.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!