Imagine inedite la Aninoasa. Grup de căprioare, fotografiat în apropierea gospodăriilor din comuna dâmbovițeană

Publicitate

Imagini inedite au fost surprinse, vineri de dimineață, în comuna Aninoasa, județul Dâmbovița! Un grup de trei căprioare gingașe a fost filmat mergând prin sat în căutare de hrană și apă. Superbele ciute au fost surprinse de localnici în apropiere de Fântâna Păcii, unde, cel mai probabil, au băut apă.

Câteva fotografii cu superbele animale au fost postate în mediul online de primarul comunei Aninoasa, Vlăduț Niculae, pe contul său de Facebook.

Comentariile au curs pe parcursul întregii zile, oamenii au fost impresionați de blândețea și frumusețea căprioarelor, localnicii din zonă au scris chiar că le pun porumb în fiecare zi, să aibă ce să mănânce, alții au lăudat faptul că Fântâna Păcii a fost readusă la viață, locul devenind unul extrem de frumos și de căutat.

Vă reamintim că în luna mai 2021, la inițiativa primarului Vlăduț Niculae, cu ajutorul muncitorilor de la SPI și SVSU Aninoasa, întreaga zonă a fost igienizată, fântâna a fost curățată în interior și apa dezinfectată.

Puțină lume știe că acest loc semnificativ din comuna Aninoasa are o istorie îndepărtată. Însuși Domnitorul Brâncoveanu „i-a pus oale noi, ca să curgă mereu”.

Pentru ca locul să rămână în stare bună, să nu mai fie vandalizat și perimetrul murdărit, au fost montate camere de supraveghere, lucru care s-a dovedit benefic.

Potrivit primarului Vlăduț Niculae, legenda spune că „din Fântâna Păcii curge, așa cum curge apa timpului peste noi, pacea timpului, dar de neprețuit!”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!