Iluminatul public din 16 comune dâmbovițene, modernizat cu fonduri de mediu!

Publicitate

Iluminatul public din 16 comune dâmbovițene, modernizat cu fonduri de mediu!

Astăzi, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, împreună cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședintele Consiliului –  Luciana Cristea și prefectul județului, Claudia Gilia, alături de primarii acestor localități, au semnat cele 17 contracte de finanțare.

Este vorba despre comunele: Iedera, Șotânga, Gura Foii, Hulubești, Pietrari, Ocnița, Valea Mare, Sălcioara, Butimanu, Mănești, Valea Lungă, Aninoasa, Lungulețu, Conțești, Bucșani și Gura Ocniței, valoarea însumată a investițiilor fiind de aproximativ 18.000.000 de lei.

Nu mai departe de luna mai, alte 14 comune au semnat contracte de finanțare pentru  îmbunătățirea iluminatului public și eficientizarea energetică a unor unități de învățământ în valoare de 21.000.000 lei.

„În câteva luni, doar prin programele AFM, 30 de comune au accesat aproximativ 39.000.000 de lei.

Optimizarea iluminatului public este un aspect care va duce la diminuarea cheltuielilor directe ale administrațiilor publice din județul nostru. De asemenea, un iluminat public modern echivalează cu utilizarea rațională a energiei electrice, reducerea costului investițiilor și a cheltuielilor anuale de exploatare a instalațiilor electrice de iluminat.

Pe lângă factorul economic, mult mai important, cred eu, este factorul social! Realizarea unui iluminat corespunzător va duce la creșterea siguranței circulației pietonale și rutiere, precum și la evitarea actelor de vandalism.

Toate acestea vor contribui la creșterea calității vieții în județul Dâmbovița”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, a precizat că, în ceea ce privește județul Dâmbovița, mai sunt și alte peste 50 de milioane lei semnate pe contracte de eficiență energetică, pe reabilitarea instituțiilor publice, școli, grădinițe. Totodată, domnia sa a subliniat că, în viitorul apropiat, va avea loc o nouă rundă de semnare a contractelor pe axe de finanțare pentru piste de biciclete, la care vor participa mai multe primării din județ.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!