Ileana Nițu: “Femeile au nevoie, după 55 de ani, de o evaluare cardiologică cel puțin o dată pe an”

Publicitate

Medicul specialist cardiolog, Ileana Nițu, a vorbit în cadrul dezbaterii ”Menopauza, prevenția riscurilor și noi opțiuni terapeutice” despre necesitatea femeilor de a face un control cardiologic după vârsta de 55 de ani. Dezbaterea a fost organizată de DC Media Grup.

Între invitați se numără: prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Colegiului Medicilor din Municipiul București, medic primar endocrinolog, la Institutul Național de Endocrinologie „C.I.Parhon” din București, Prorector cu probleme de învățământ postuniversitar la UMF „Carol Davila” din București, dr Ileana Nițu, medic specialist cardiolog la Institutul Național de Endocrinologie „C.I.Parhon” din București, și prof.dr. Doina Drăgănescu, Decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, scrie Dcnews.ro. 

Ileana Nițu a atras atenția că femeile cu vârsta cuprinsă între 55 și 60 de ani au nevoie de o vizită la medicul cardiolog cel puțin o dată pe an, pentru a se feri de anumite probleme de sănătate ce pot să apară ulterior:

„În anumite cazuri, când suspectăm o probabilitate intermediară de boală coronariană trebuie și să ne gândim la completarea unui test EKG de efort sau o ecocardiografie de stres pentru a căuta în mod activ acele diseminări aterosclerotice, care ar contraindica acea terapie hormonală de menopauză”, a spus medicul specialist cardiolog, potrivit Dcnews.ro. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!