Iarna vine în martie. Val polar peste România, va fi deosebit de frig în următoarele zile

Publicitate

Deși ne aflăm, calendaristic, în plină primăvară, se pare că tocmai acum va veni… iarna! Așa arată prognoza  meteo pentru zilele următoare.

Meteorologii au emis două tipuri de avertizări, o informare meteo (pentru intervalul 21 martie, ora 18 – 25 martie, ora 08) și o avertizare cod galben (pentru intervalul 21 martie, ora 20:00 – 23 martie, ora 02:00).

Informarea meteo vizează răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, intensificări ale vântului. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova. Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie), precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Codul galben se va manifesta și în zona montană dâmbovițeană și vizează ninsori moderate cantitativ și viscol.  Astfel, de sâmbătă seara, va ninge moderat în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, iar pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!