Hotărâre importantă privind transportul elevilor școlari în altă localitate decât cea de domiciliu

Publicitate

Întâlniri interministeriale pe tema asigurării transportului elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu.

În urma întâlnirii convocate la sediul Ministerului Educației de ministrul Monica Anisie, au răspuns invitației Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ionel Scrioșteanu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, însoțiți de echipele tehnice, precum și reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor și ai Asociației Elevilor din Constanța.

În cadrul întâlnirii au fost convenite următoarele:

Pe termen scurt, pentru a debloca situația decontării transportului elevilor, este necesară emiterea unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea art. 84 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare. Modificarea este necesară pentru a pune în concordanță legislația cu decizia Curții Constituționale a României, care a statuat că decontarea pe „bază de abonament” este neconstituțională, deoarece creează o diferență de tratament juridic între elevii care pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului în comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.

Începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de unitatea școlară, sens în care ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!