Halucinant! O gravidă cu COVID-19 a murit după ce a fost trimisă, în stare critică, de la Arad la Timișoara. A făcut de mai mute ori stop cardio-respirator

Publicitate

Caz incredibil în România! O femeie gravidă bolnavă de COVID-19 a decedat, joi după-amiază, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul transferului de la un spital din Arad la Timișoara.

Femeia avea 39 de ani și era din Arad. Aceasta era gravidă în 28 de săptămâni. Gravida a fost internată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a fostului spital municipal din Arad. După ce starea de sănătate a femeii s-a agravat, pe fondul infecției cu noul coronavirus, medicii au decis să o transfere la Timișoara.

Conform conducerii Spitalului Județean din Timișoara, gravida din Arad urma să ajungă cu ambulanța fie la Maternitatea Bega, fie la Spitalul Victor Babeș. Femeia a făcut un stop cardio-respirator în ambulanță, astfel că medicii de pe salvare au resuscitat-o și s-au îndreptat spre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara. Aici însă, gravida a mai făcut 3 stopuri cardio-respiratorii și nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și copilul pe care îl purta în pântece au decedat. Cazul a stârnit reacții dure, iar directorul Spitalului Județean spune că femeia ar fi putut fi salvată, dacă se intervenea la timp.

„Din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme.

Atunci când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește.

Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, a spus Raul Patrascu, managerul Spitalului Județean din Timisoara, pentru opiniatimisoarei.ro.

Femeia mai avea 4 copii acasă. Acum, Direcțiile de Sănătate Publică din județele Timiș și Arad au deschis o anchetă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!