Guvernul va verifica modul de trai al pensionarilor pentru a stabili dacă se încadrează pentru pensia minimă!

Publicitate

Potrivit planului trimis la Bruxelles, Guvernul României urmează să verifice pensionarii pentru a stabili dacă aceștia se încadrează sau nu pentru a primi pensia minimă. Prin acest plan, Executivul vrea să obțină 30 de miliarde de euro, scrie Antena3.ro.

Pentru a obține această sumă din banii europeni, Guvernul va testa mijloacele de trai ale persoanelor singure, potrivit aceleiași surse.

De asemenea, tot în planul trimis la Bruxelles scrie ca Guvernul urmează să crească pensia minimă pentru a obține suma de 30 de miliarde de euro. Valoarea va fi raportată la nivelul salariului minim, care e azi de 2.300 lei brut și aproape dublul pensiei minime, în cazul în care se raportează la salariul minim net, potrivit Antena3.ro.

În document se menționează următoarele:

Noul sistem de pensii va prevede plata unei pensii minime, a cărei valoare va fi raportată la salariul minim brut pe economie, pentru persoanele cu stagiu minim de cotizare satisfăcut. Acordarea pensiei minime va fi condiționată de testarea mijloacelor de trai ale persoanei singure sau familiei”, conform sursei citate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!