Guvernul Ungariei a decis să ieftinească produsele alimentare de bază pentru combaterea inflației!

Publicitate

Guvernul Ungariei a anunțat că va îngheța prețurile la alimente de bază, în funcție de prețul lor din din octombrie 2021, pentru a contracara efectele inflaţiei. Acest anunţ a fost făcut miercuri de premierul Viktor Orban.

Măsura vizează zahărul, făina de grâu, uleiul de floarea-soarelui, muşchiul de porc, pieptul de pui şi laptele cu 2,8% de grăsime, a explicat prim-ministrul, potrivit adevărul.ro.

Acesta nu a menţionat existenţa unei compensări economice din partea guvernului.  De asemenea, premierul a justificat măsură menţionând că preţul la energie a crescut. Astfel, alimentele vor putea fi cumpărate la preţ redus din 1 februarie.

Totodată, Ungaria a stabilit deja un preţ maxim pentru benzina 98, care nu trebuie să depăşească 1,35 euro pe litru, mai scrie Adevărul.ro. Electricitatea, care avea deja un preţ maximum în Ungaria începând din 2013, recenta majorare a preţurilor la energie la nivel mondial are un efect secundar în ţara centro-europeană.

Potrivit calculelor preliminare ale Guvernului, inflaţia în Ungaria a fost de 5,1% în 2021, faţă de 3,3% în 2020, scrie sursa citată.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!