Guvernul scumpește benzina și motorina. Vezi cu cât vom plăti în plus începând cu luna ianuarie

Publicitate

Începând din ianuarie 2022 se va mări prețul atât la benzină, cât și la motorină, urmând ca oamenii să scoată mai mult din buzunare pentru a-și face plinul. Potrivit Codului Fiscal, accizele la carburanți se ajustează la începutul fiecărui an, după cum se menționează în document:

“Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an”, menționează Codul Fiscal, potrivit Ziarulunirea.ro.

Astfel, Ministerul Finanțelor a actualizat și publicat pe site, nivelul accizelor la carburanți, valabil de la 1 ianuarie 2022. În acest context, au ieșit la iveală majorările care urmează din 2022.

Noile niveluri sunt de 1.892 de lei pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și de 1.734 de lei pentru 1.000 de litri de motorină., în contextul în care nivelul la care se plătesc acum accizele sunt de de 1.827 de lei pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și de 1.674 de lei pentru 1.000 de litri de motorină, scrie Ziarulunirea.ro.

Astfel, avem o creștere de acciză de 65 de lei la 1.000 de litri de benzină, adică o creștere de 6,5 bani pe litru. Deci, cu TVA cu tot, consumatorii români vor plăti mai mult cu peste 7 bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie. La motorină, avem o creștere de acciză de 60 lei la 1.000 de litri, adică adică o creștere de 6 bani pe litru. Așadar, cu TVA, consumatorii români vor plăti mai mult tot cu circa 7 bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!