Guvernul pregătește noi taxe și impozite înainte de a fi instalat. Vor fi eliminate mai multe beneficii pentru poporul român

Publicitate

Chiar înainte de a fi instalat cu drepturi depline, Guvernul anunță noi taxe și impozite care să aducă mai mulți bani statului, astfel încât anul 2022 va aduce noi responsabilități pentru poporul român. Acest anunț a venit deși PNL a promis că nu va cere bani în plus populației.

Printre taxele noi se numără:  taxa pe pensie mai mare de 4.000 de lei, taxa de primă înmatriculare, taxa de solidaritate şi eliminarea beneficiilor pentru cei din IT şi construcţii, scrie Antena3.ro.

Referitor la noile taxe, autoritățile transmit următoarele:

Pentru pensiile care depășesc 4000 de lei se anunță că vor fi impozitate cu 10% pentru contribuții la sănătate. Taxa de primă înmatriculare prevăzută și în PNRR, având ca scop descurajarea înmatricularii mașinilor mai vechi de 15 ani și implicit înnoirea parcului auto. Încă sunt discuții, dar există două posibilități de implementare: taxa la prima îmatriculare sau impozit în funcție de emisiile de dioxid de carbon, scrie Antena3.ro.

Noua coaliție a discutat și despre taxa de solidaritate, aceasta privind impozitare companiilor cu cifră de afacere mare, peste 100 milioane de euro. Însă nu s-a decis însă, chiar s-a precizat că UDMR nu e de acord ca cei care au 2500-3000 de lei salariu să plătească această taxă. Iar referitor la eliminarea beneficiilor, Guvernul a anunțat că acest lucru se va întâmpla în construcții dorindu-se eliminarea scutirii impozitului pe venit, cei 10% din salariu, angajaților din IT, dar și eliminarea scutirii impozitelor angajaților din construcții, scrie Antena3.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!