Guvernul Orban, atenționat de la Bruxelles pe tema schimbării legislației electorale

Publicitate

Guvernul liberal, atenționat și de la Bruxelles!

Președinta grupului S&D (Socialiștilor și Democraților) a trimis o scrisoare Parlamentului României în care atrage atenția asupra schimbării legislației electorale de către Guvernul Orban prin asumarea răspunderii în Parlament.

Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D) este al doilea cel mai mare dintre cele șapte grupuri politice de la Parlamentul European.

”Guvernul român PPE ar trebui să ia act de Comisia de la Veneția, care interzice modificarea legii electorale cu un an înaintea alegerilor. Nu mergeți pe aceeași cale ca Polonia și Ungaria subminând statul de drept!”, se arată în scrisoarea semnată de președinta S&D, Iratxe García Pérez (Spania).

”În ciuda tuturor avertismentelor – guvernul Orban, care are sprijinul președintelui Iohannis, cel care a încălcat în repetate rânduri Constituția României – operarea unor modificări atât de ample asupra legislației electorale cu mai puțin de șase luni de data alegerilor reprezintă un abuz uriaș, cu consecințe incalculabile asupra vieții politice, sociale și economice, dar și asupra credibilității Parlamentului și Guvernului. Rămâne de văzut dacă guvernul Orban va lua act de semnalele de alarmă trase de un important lider european și va face un indispensabil pas înapoi, revenind la dezbaterea parlamentară, sau va continua să se raporteze la oficialii europeni în funcție doar de mizele politice și electorale ale PNL”, se arată într-un comunicat al europarlamentarului Maria Grapini.

S&D, grupul parlamentar al Partidului Socialiștilor Europeni, reprezintă a doua cea mai puternică forță politică din Parlamentul European, cu 152 de membri. Este unul dintre cele mai vechi grupuri politice din Parlament, fiind reprezentat aici de la primele alegeri europene directe, din 1979. Din grup fac parte deputați din 26 de state membre. Singurele state europene care nu sunt reprezentate în acest grup sunt Cehia și Irlanda.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!