Guvernul analizează reintroducerea restricțiilor de circulație pe timp de noapte în scopul limitării răspândirii pandemiei de coronavirus

Publicitate

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că este în analiză o eventuală măsură de restricţionare a circulaţiei pe timp de noapte, în marile orașe, în scopul limitării răspândirii epidemiei de SARS-CoV-2.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, în România, în ultimele săptămâni, această măsură este în evaluare.

„Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a declarat Ludovic Orban.

România a înregistrat astăzi 3855 de noi îmbolnăviri, o cifră mai mică, însă aceasta după ce  zile la rând s-au înregistrat peste 4000 de cazuri noi în 24 de ore și chiar peste 5000.

În unitățile sanitare de profil din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era astăzi la prânz de 10.482. Dintre acestea, 828 sunt internate la ATI, cea mai mare cifră de la debutul pandemiei până astăzi, 25 octombrie.

25 de județe (inclusiv Dâmbovița) și municipiul București sunt în scenariul 3 de funcționare.

Bucureștiul și județele Alba, Cluj, Harghita și Sălaj au coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, mai mare de 3, care este considerat limita superioară.

În întreaga Europă virusul face ravagii, una dintre cele mai afectate țări fiind din nou Spania. Astăzi, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat instituirea stării de alertă, echivalentul stării de urgenţă sanitară, pentru şase luni pe întreg teritoriul Spaniei, măsură însoţită de interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, pentru a încerca să atenueze răspândirea accelerată a noului coronavirus.

Spania a raportat astăzi 19.851 cazuri noi și alte 231 de decese.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!