Gropi comune, de 200 de cadavre, descoperite în Mariupol! Anunțul oficialilor ONU

Publicitate

Matilda Bogner, șefa Biroului Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului din Ucraina, a atenționat că în orașul Mariupol au fost descoperite gropi comune, unde au fost puse la un loc 200 de cadavre, scrie realitetea.net. Aceasta spune că a făcut tot posibilul pentru a obține „informații din satelit” despre un astfel de mormânt.

„Estimăm că există aproximativ 200 de oameni într-una dintre aceste gropi comune(…). Nu avem garanții că toate persoanele îngropate în morminte sunt civili, deoarece atunci când documentăm cadavrele, nu includem victimele militare sau persoanele care au murit din alte cauze decât ostilitățile directe”, a spus șefa Biroului ONU, potrivit sursei citate.

De asemenea, aceasta a spus că sunt oameni care mor inclusiv din lipsa alimentelor, a medicamentelor. Nu doar bombardamentele sunt de vină pentru creșterea mortalității în orașul ucrainean, ci și refugierea oamenilor în diverse pivnițe sau în alte locuri ascunse, acolo unde nu au foarte multe resurse de trai.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!