Grecia ia măsuri dure anti-COVID-19, valabile și pentru turiști. Cine nu are doza booster va fi considerat nevaccinat

Publicitate

Țările care se confruntă cu valul cinci al pandemiei de COVID-19 iau măsuri dintre cele mai dure, în speranța opririi răspândirii și blocării sistemelor sanitar și economic!

Una dintre ele este Grecia unde vor intra noi reguli privind vaccinarea: de la 1 februarie, cine nu are doza booster va fi considerat nevaccinat.

Regula este valabilă și pentru rezidenți, dar și pentru turiști.

Un decret ministerial în acest sens  a fost adoptat luni şi va intra în vigoare la 1 februarie. Documentul respectiv prevede că certificatul verde sanitar va expira în Grecia după şapte luni dacă nu include şi o doză booster.

”Astfel, cine are certificatul verde expirat nu va putea intra în restaurante sau în magazine, cu excepţia supermarketurilor sau farmaciilor.

Măsura va fi aplicată tuturor persoanelor de peste 18 ani începând cu 1 februarie, cu scopul de a întări imunizarea populaţiei, într-un moment în care îmbolnăvirile cu varianta Omicron sunt în creștere.

În cazul turiștilor, certificatul digital verde European are o valabilitate de 9 luni”, scrie Europa FM.

Tot Grecia introduce din 16 ianuarie obligativitatea vaccinării pentru persoanele peste 60 de ani și cine refuză acest lucru va fi amendat lunar cu câte 100 de euro.

În momentul de față, în Grecia doar personalul sanitar şi cel din reşedinţele pentru vârstnici erau obligaţi să se vaccineze, cu avertismentul că îşi vor pierde locul de muncă şi salariul până la momentul vaccinării, reamintește sursa citată.

În Grecia, numărul total de cazuri înregistrat între 28 decembrie 2021 și 10 ianuarie 2022 a fost de 451.229.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!