Gest de toată stima! Un tânăr profesor din Dâmbovița vrea să mediteze gratuit, pentru Evaluarea Națională, un elev lipsit de posibilități materiale

Publicitate

Gest de toată stima al unui tânăr profesor din județul Dâmbovița! Florentin-Daniel Gheorghe va alege un elev de clasa a VIII-a, lipsit de posibilități materiale, pentru a-l pregăti pentru Evaluarea Națională, la Limba și literatura română. Dascălul vrea foarte mult să mediteze gratis un elev pentru a da ceva în schimb la toate lucrurile bune pe care le-a primit de-alungul timpului.

El îți dorește din tot sufletul ca examenul de Evaluare Națională să nu-i pună probleme elevului pe care el îl va pregăti temeinic în perioada următoare. Florentin, de fel din Târgoviște, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, în urmă cu două zile. Tot în anunț a explicat cum va face și selecția în privința elevului pe care îl va medita gratis.

“ Pentru că verbul “a oferi” mi se pare mai important decât “a primi”, vreau să dau ceva în schimbul lucrurilor bune pe care le-am primit de-a lungul timpului.

Astfel, voi alege un elev de clasa a 8-a care nu își permite financiar să facă meditații și îl voi ajuta, fără bani, desigur, să se pregătească pentru Evaluarea Națională, la limba și literatura română.

Cum voi face selecția? Cei din Dâmbovița, care pot veni în Târgoviște (pentru că vreau ca pregătirea să se desfășoare față în față), îmi pot trimite pe WhatsApp (0761627634) o compunere de cel mult o pagină (scrisă de mână), în care se prezintă (nume, vârstă, de unde este, pasiuni, aspirații de viitor etc.) și în care menționează de ce își doresc să facă pregătire.

Pot trimite “scrisorile de intenție” până vineri. Dacă știți pe cineva care are nevoie de ajutor, puteți răspândi informația”, reprezintă anunțul tânărului profesor de Limba și literatura română din Dâmbovița.

Pe pagina de Facebook este cunoscut ca “Florentin- Profu’ de română” și zilnic are sute și chiar mii de admiratori. El și-a câștigat notorietatea în mediul online după ce a postat o serie de filmulețe în care explică forma corectă a unor cuvinte pe care le folosim aproape zilnic.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!