Ger cumplit și viscol. Dâmbovița, împărțită între două coduri meteo, portocaliu și galben

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu, valabilă și în nordul județului Dâmbovița!

Astfel, în intervalul 12 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 23:00, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă.

De  altfel, astăzi, polițiștii au închis și drumul de acces spre zona montană dâmbovițeană, considerat periculos în actualele condiții meteorologice.

În continuare, întreaga țară, deci și restul teritoriului județului Dâmbovița, se află în cod galben până pe 15 februarie, ora 10:00.

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Meteorologii anunță că vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

De asemenea, întregul teritoriu al țării este până în această seară, la ora 21, într-un cod galben de vânt puternic.

Astfel, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70…75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

De asemenea, până sâmbătă seară (13 februarie, ora 21:00), în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, vântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90…100 km/h și va spulbera zăpada.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!