Găești: Un bărbat de 49 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să vândă peste 9000 de petarde și artificii

Publicitate

Polițiștii au confiscat, joi, peste 9000 de petarde și artificii de la un bărbat de 49 de ani care încerca să le vândă în Piața “Sf. Ilie” din orașul Găești, căruia i-au întocmit un dosar penal. Oamenii legi au descoperit articolele pirotehnice din categoria P1, pe bancheta din spate al unui autoturism.

La data de 9 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au identificat în Piața ”Sf. Ilie”, din localitate, într-un autoturism, pe bancheta din spate, 9.300 de articole pirotehnice din categoria P1.

Lângă autoturism a fost identificat proprietarul acestuia, un bărbat de 49 de ani, acesta fiind condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar obiectele pirotehnice au fost indisponibilizate.

Vă reamintim că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!