Tânăr din Găeşti, reținut pentru mărturie mincinoasă

Publicitate

Un tânăr dâmbovițean, în vârstă de 18 ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, a fost reținut, joi, de polițiștii din Găești, potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița.

La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Orașului Găești au reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, un tânăr de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă, faptă prevăzută de art. 273 din Codul Penal.

Cel în cauză este bănuit că, pe parcursul cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, și-ar fi schimbat declarația inițială, depunând o altă mărturie.

Tânărul va fi prezentat, pe parcursul acestei zile, unității de parchet competente pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!