Găești: Petiție online pentru achiziționarea de tablete pentru toți elevii școlilor din oraș

Publicitate

O găeșteanca a inițiat o petiție online cu scopul de a determina Primăria și Consiliul Local Găești să achiziționeze tablete cu acces la internet pentru toți elevii care învață la unitățile de învățământ de pe raza orașului.

Daniela Rotari a transmis autorităților locale să folosească în acest sens fonduri europene nerambursabile puse la dispoziție în contextul pandemiei de coronavirus.

“Solicităm Primăriei și CL Găești să depună toate eforturile în colaborare cu conducerile unităților de învățământ din Orașul Găești, în vederea dotării tuturor elevilor care învață la unitățile de învățământ din raza orașului Găești, cu:

-echipamente IT pentru accesul gratuit la portalurile, platformele de învățare, bibliotecile virtuale și alte resurse  de învățare digitală;

-echipamente de protecție medicală și dezinfectanți pentru protecția elevilor împotriva infectării cu SARS-CoV-2, în vederea desfășurării în siguranță a cursurilor de pregătire școlară, în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 144/2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020-2021 în contextul riscului de infecție cu virusul SARS-CoV-2, publicată în Monitorul Oficial, în data de 25 august 2020.

Ordonanța prevede decontarea integral din fonduri europene nerambursabile  a cheltuielilor de achiziție a acestor echipamente. Informații finanțare și ghid pentru solicitare fonduri europene aici: http://mfe.gov.ro/tablete-scolare/.

De ce este important?

Educația este temelia de bază a generației de mâine.

În contextul riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2, școala se desfășoară în parte online. Pentru ca toți copiii să poată participa la ore, solicităm dotarea acestora cu tablete.

În acest sens am înaintat către Primăria și CL Găești solicitarea înregistrată cu Nr. 1556/02.10.2020”, a scris autoarea petiției.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!