Găești: Autoritățile locale sunt alături de locatarii blocului 18, afectat de o explozie violentă. “Asigurăm cazare și masă familiilor care au nevoie”

Publicitate

Momente dificile pentru locatarii blocului 18 din Găești, afectat vineri de dimineață de o explozie violentă. Cum deflagrația a afectat  structura de rezistență a imobilului, oamenii nu se pot întoarce în apartamentele lor. Potrivit cronica-gaestiului.ro, aceștia vor fi găzduiți pentru moment de Centrul de zi al Liceului “Iordache Golescu” și de Spitalul Orășenesc.

Autoritățile locale sunt alături de toți oamenii greu încercați. Primarul Găeștiului, Grigore Gheorghe, chiar dacă se izolat la domiciliu din cauza infectării cu COVID-19, va lua toate măsurile pentru a asigura cazare și masă tuturor familiilor lovite de necaz.

“Dragi găeșteni, după cum ați aflat, astăzi, s-a întâmplat o mare nenorocire în blocul 18 având loc o explozie, care a produs mari pagube.

Deși, sunt izolat la domiciliu, am ținut în permanență legătura cu factorii de decizie și Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei.

Luăm toate măsurile pentru a asigura cazare și masă familiilor care au nevoi. Sunt alături de toți locatarii din acest bloc.

Vom face anchete sociale pentru acordarea unor ajutoare de urgență! De asemenea, vom deschide un cont de ajutor umanitar, pentru a veni în sprijinul acestor familii greu încercate”, a transmis pe Facebook, edilul orașului Găești.

Explozia violentă de la blocul din Găești a avut loc la primele ore ale zilei de vineri. Pe lângă pompieri, la fața locului au mai ajuns reprezentanți de la companiile de gaze și electricitate, Inspectoratul de Stat în Construcții și polițiști.

“În această dimineață, pompierii de la Detașamentul Găești au fost alertați despre producerea unei explozii urmată de incendiu la un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de locuințe din orașul Găești.

La locul evenimentului salvatorii găeșteni s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de ambulanță SMURD. Pompierii au localizat și lichidat rapid incendiul, iar pentru siguranța lor, toți locatarii imobilului (38 persoane) au fost evacuați.

În urma producerii deflagrației, o persoană a fost rănită (bărbat cca.48 ani), fiind preluată și transportată la spital de un echipaj de ambulanță SAJ.

La fața locului, pe lângă pompieri sunt prezenți și reprezentanți de la companiile de gaze și electricitate, de la Primăria Găești și Inspectoratul de Stat în Construcții, unde se fac cercetări pentru evaluarea pagubelor și stabilirea cauzei probabile a producerii evenimentului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!