G.R.L.Î. și în Dâmbovița! Proiectul național pilot „Grădina de relaxare, liniște și învățare”, inaugurat miercuri la Grădinița „Căpșuna” din Cobia

Publicitate

„Grădina de relaxare, liniște și învățare” – un concept care scoate preșcolarii din sălile de clasă, un program național pilot destinate celor mici a fost implementat miercuri și în Dâmbovița, la Cobia.

Acesta presupune crearea unor spații speciale în curtea grădiniței și organizarea unor activități în aer liber care vor relaxa copiii, pregătind organismul pentru efort intelectual sau pentru a-l relaxa după un efort.

Începând de astăzi, cei 60 de micuți înscriși la Grădinița cu program normal ”Căpșuna” din Cobia au un astfel de spațiu, după ce, de la mic la mare, preșcolarii și părinții, educatoarele și personalul administrativ, cu sprijinul primăriei, și-au unit forțele și au amenajat un spațiu deosebit într-un mediu outdoor!

Alături de copii și de personalul Grădiniței în aceste momente de bucurie s-au aflat astăzi prefectul Claudia Gilia și vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, care au transmis felicitări fiecăruia dintre cei implicați în reușita proiectului.

„Acest ambient creativ le va permite celor mici să petreacă un timp de calitate”, a declarat prefectul.

G.R.L.Î. dorește să aducă natura în imediata apropiere a copiilor și să completeze locurile de joacă pe care le au grădinițele. Practic, copiii să se bucure de natură, să înțeleagă valoare acesteia pentru sănătatea lor fizică și mentală.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!