Fundația Orange, alături de elevii români. Copiii din două școli dâmbovițene vor avea ”în custodie” tablete pentru cursurile online

Publicitate

Întreruperea totală a cursurilor fizice din învățământ și trecerea la sistemul de învățare online, impus de pandemia de COVID-19 cel puțin până la reînceperea anului școlar următor – a scos la iveală problemele mari cu care se confruntă mii de copii și părinții lor, dar și unii dascăli, care nu dispun nici de laptopuri, nici de tablete, cu atât mai puțin de abonamente la internet.

Astfel, în aceste condiții, pentru a oferi o mână de ajutor, Fundația Orange oferă spre folosință cele 1.500 de tablete utilizate în cadrul programului Digitaliada elevilor cu situații dificile, din cele 50 de școli în care se desfășoară programul.

Decizia vine în contextul în care participarea elevilor la cursurile online a devenit obligatorie, conform ordinului emis de Ministerul Educației și Cercetării în data de 21 aprilie 2020.

Astfel, de luni, 4 mai, și până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, tabletele vor fi oferite în custodie elevilor ai căror părinți se află în imposibilitatea de a le pune la dispoziție echipamente digitale.

Cu ajutorul tabletelor, elevii vor participa la cursuri online și vor accesa resursele și instrumentele digitale puse la dispoziție în cadrul programului Digitaliada, astfel încât riscul de abandon școlar să fie diminuat cât de mult posibil, iar diferențele de nivel educațional pentru copiii cu o situație financiară mai dificilă sa fie reduse la minim.

Fundația Orange a adaptat desfășurarea programului Digitaliada la noile condiții de învățare la distanță, în contextul în care întregul proces educațional se transformă.

Așadar, cele 50 de școli participante la programul Digitaliada, toate din mediul rural – din 30 de județe – vor oferi elevilor în custodie tabletele pe care le foloseau în școală.

În acest fel, indiferent de posibilitățile materiale ale părinților, toți elevii din școlile participante vor putea lua parte la predarea la distanță cu ajutorul instrumentelor și resurselor din programul Digitaliada.

Din Dâmbovița, cele două școli care pot utiliza tabletele pentru elevii în situații dificile sunt: Școala cu clasele I-VIII Corbii Mari și Școala Gimnazială Dragomirești.

Digitaliada este un program de educație digitală, care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. În cadrul programului, s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro – un hub online de conținut educațional liber, folosit de elevi și profesori din toată țara.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!