Funcționează la limita de avarie, cu medici prea puțini. Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a pus afișe de angajare pe stâlpi, în București

Publicitate

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a pus afișe pe mai mulți stâlpi din București în care anunță că angajează medici specialiști pentru Unitatea Primiri Urgențe și SMURD.

„Metoda” cel puțin ciudată, dar disperată a fost făcută publică într-o postare din mediul online aparținând jurnalistei Digi24, Carla Cristina Tanasie: „Spitalul din Târgoviște caută medici printr-o metodă neobișnuită. A pus afișe pe mai mulți stâlpi din București. Iar la numărul de telefon afișat răspunde directorul de îngrijiri. Urmează să fie scoase la concurs 40 de posturi de medici”, a scris jurnalista.

Mesajul a fost preluat în Dâmbovița de deputatul USR, Daniel Blaga, care a aflat că Unitatea Primiri Urgențe de la Târgoviște funcționează la limita de avarie, cu un deficit de nu mai puțin de 8 medici.

„Disperare în sistemul sanitar. Afișe de angajare, pe stâlpii de electricitate. Este disperare în sistemul sanitar dâmbovițean.

Din lipsă de medici, oficialii Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște au ajuns să lipească afișe cu anunțuri de angajare pe stâlpii de iluminat.

S-a întâmplat în Capitală, iar știrea a devenit virală atât pe internet, cât și în mass media.

În afișul de pe stâlp este trecut numărul directorului medical al SJU. Acesta spune că în trecut s-au mai organizat concursuri de angajare pentru UPU, dar nu s-a prezentat niciun medic.

În prezent UPU Târgoviște funcționează cu un deficit de 8 medici, iar asta înseamnă un volum mare de muncă pentru specialiștii existenți.

Vestea că Ministerul Sănătății va scoate curând noi posturi la concurs i-a determinat pe cei de la spitalul județean să recurgă și la ideea cu afișul de angajare pe stâlp.

Este dureros ce se întâmplă. Poate ar fi nevoie de mai multă implicare a mai multor factori instituționali, care să sprijine spitalul în recrutarea de personal.

Probabil asta se întâmplă și din cauza faptului că autoritățile locale nu fac mai nimic pentru a-i stimula pe medici să lucreze în comunitatea noastră”, a transmis parlamentarul USR.

Astăzi premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa Guvernului că, în urma discuţiilor cu sindicatele şi Ministerul Sănătăţii, a decis să deblocheze peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială. Acestea vin după prima „tranșă” de deblocări din luna ianuarie – 7600 de posturi.

Astfel, Guvernul va aproba, prin memorandum, organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea a 2.226 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale.

Numărul de posturi ce vor fi aprobate prin memorandum, în afară de cel de medici (706 posturi deblocate, 706 cerute), este mult sub ceea ce au solicitat sindicatele

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!