FOTO: Cum a fost sărbătorită „Mica Unire” la Titu

Publicitate
În fiecare an, pe data de 24 ianuarie, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor Române. Astăzi se împlinesc 164 de ani de la Mica Unire, iar în mai multe oraşe din ţară au avut loc evenimente speciale. Astfel, Mica Unire a fost sărbătorită, cu mic și mare, și la Titu, în sudul județului Dâmbovița.
La Sala de sport „Dumitru Miu” a avut loc evenimentul cu tema: „Anul 1859, în Istoria Românilor”, cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza și a formării Statului Modern Român.
În cadrul evenimentului, s-au desfășurat activități cultural –artistice și religioase, organizate de instituțiile culturale și educaționale de pe raza orașului, ce au cuprins: intonarea Imnului de Stat al României; Slujba de Mulțumire TE DEUM – săvârșită de un sobor de preoți din orașul Titu ; discursuri – doamna viceprimar prof. Gabriela Chițu, domnul profesor de istorie Nicolae Vlădescu – consilier local; recitaluri de poezie patriotică și cântece patriotice precum și dansuri populare susținute de Ansamblul „Trandafir Dâmbovițean”, al Casei de Cultură Titu. A fost realizată și o expoziție de carte și de costume populare, dedicată momentului de către Biblioteca Orășenească Titu.
În cadrul evenimentului au fost prezenți: doamna viceprimar prof. Gabriela Chițu, consilieri locali, referențí culturali, cadre didactice, elevi ai școlilor și liceelor din comunitate, părinți, bunici, preoți ,reprezentanți ai Poliției Naționale și Locale – Oraș Titu, cetățeni ai orașului Titu.
Evenimentul dedicat Unirii Principatelor Române, s-a încheiat cu prinderea într-o Horă a Unirii. La mulți ani, România!
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!