Fostul director Romsilva, Ion Dumitru, atac dur la adresa senatorului Adrian Țuțuianu. “Voi face demersurile ca teza de doctorat a domniei sale să fie supusă analizei programului antiplagiat”

Publicitate

Apropierea alegerilor locale, programate pe 27 septembrie, fac ca loviturile sub centură să fie tot mai dure în politica dâmbovițeană.

Fostul director Romsilva și actual candidat în echipa de consilieri județeni ALDE, Ion Dumitru, aduce acuzații de plagiat și de trădare a intereselor angajaților COS Târgoviște în dreptul senatorului Adrian Țuțuianu, candidat la președinția CJ Dâmbovița, din partea Pro România.

“Sunt alegător și nu în ultimul rând și candidat pentru o funcție de consilier județean. Acum vă vorbesc în calitate de alegător, pentru că mă interesează foarte mult calitatea umană, moralitatea celor care au întrat în această competiție. Vă spun un gând, când am auzit că Victor Ponta vizitează județul mă gândeam că vine să redeschidă tabăra de Cobia pe care a luat-o împreună cu soția dumnealui și a dat-o unui cetățean din Vâlcea. Mă gândeam, când l-am văzut că vine Victor Ponta în județ, că vrea să se consulte cu domnul Adrian Țuțuianu sau probabil, eu știu, să-l îndrume cum să facă domnia sa, doctor fiind în drept, la solicitarea mea făcută astăzi publică, de a-i verifica și teza dumnealui de doctorat, pentru că în sufletul meu de simplu alegător a întezărit așa o bănuială… nu cumva și acest element, și modul de elaborare a tezei de doctorat i-a unit pe acești oameni. Și domnul Ponta, și domnul Țuțuianu au avut parte de demnități, din partea partidului, unde au avut posibilitatea să-și concentreze gândurile bune pe care le exprimă astăzi, lucru pe care nu l-au făcut.

Sunt candidați la președenția CJ Dâmbovița care își doresc revanșa, cum este cazul domnului Țuțuianu. Eu, de bună credință, dacă aș considera că dumnealui se îndreaptă către CJD în a materializa restanțele din promisiunile electorale… probabil că i-aș vota. Îmi vine să cred că totuși că se îndreaptă către CJD pentru a materializa restanțe care au rămas de la o serie de investitori… neplătite către anumite persoane.

Nuam făcut o obsesie vizavi de persoana domnului Țuțuianu, dar aș vrea să aduc în memoria dâmbovițenilor câteva lucruri. Domnul Țuțuianu este cel care a fost legat organic de realizarea investiției de la Mija, a fost în Consiliul de Administrație, bineînțeles că acolo au mai fost și alții, inclusiv Gabriel Plăiașu, care ne-ar putea spune care a fost efectul benefic pentru Dâmbovița în materializarea acestui obiect? Ce s-a promis la început ai ce s-a ajuns la finalul acestei investiții.

L-aș intreba pe domnul Țuțuianu dacă urmare a afirmației premierului Orban, probabil la venea respectivă nu era premier, în 2017, când îl asocia cu o parte din investitorii din Rusia în România și chipurile cam acesta era ar fi fost motivul de a fost schimbat Ministrul Apărării Naționale, a declarat că îl va da în judecată. M-ar interesa și sincer cred că m-ar ierta domnul Ionel Petre dacă aș cunoaște numărul dosarului prin care a acționat în judecată pe domnul Orban, l-aș vota pe domnul Țuțuianu.

L-aș întreba în aceeași măsură pe domnia sa să ne explice care au fost veniturile care au fost generate în propria ogradă, asigura servicii juridice și la COS Târgoviște și la Combinatul de la Fieni și la alte unități și bineînțeles după aceea, imediat după privatizare, implicat fiind în privatizare a asigurat servicii și noului investitor, noului proprietar. Problema este alta, probabil nu ar fi fost nimic rău, numai că a apărat interesele acestor instituții, și aici  mă refer la COS Târgoviște, inclusiv în faza de insolvență trădând interesele și clauza care a fost prioritară în acest contract și anume ca să nu schimbe obiectivul de activitate, să nu se reducă numărul de angajați ai multe alte clauze.

Pun aceste întrebări pentru că, vă spun, sunt în dilemă…incă mai caut variantă ca să dau votul unui președinte al Consiliului Județean. Ca atare anunț public că incepând de astăzi voi face demersurile ca teza de doctorat a domului Țuțuianu să fie supusă analizei programului antiplagiat”, a spus Ion Dumitru.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!