Fosta Școală de Cavalerie de la Târgoviște va deveni una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din zona Munteniei. Anunțul făcut de președintele Consiliului Județean Dâmbovița

Publicitate

Un nou proiect de amploare al administrației județene din Dâmbovița, noi transformări spectaculoase de data asta pe fonduri norvegiene și, la fel ca la majoritatea proiectelor accesate în ultimii 3 ani, cu o contribuție mult mai mică din bugetul județean.

Astăzi președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul „Conservarea, restaurarea, valorificarea clădirii Fostei Școli de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului”.

„Va fi una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din regiune. Având în vedere trecutul său remarcabil, lucrările vor păstra unicitatea și semnificația istorică a clădirii unde a funcționat, printre altele, Unitatea Militară de la Gara Târgoviște și unde a avut loc procesul soților Ceaușescu”, a declarat șeful administrației județene, Corneliu Ștefan

Proiectul este unul de amploare și se va lucra de la subsol până la acoperiș:

– se  vor executa lucrări de finisare la nivelul pereților, planșeelor și tavanelor;

-se vor hidroizola pardoseala și pereții subsolului și se vor termoizola pereții exteriori dinspre curte, la interior;

-se vor conserva modelele istorice din pardoseala de mozaic aflată în holul central;

-la nivelul șarpantei, se va înlocui toată structura veche cu una nouă cu învelitoare din țiglă ceramică de tip solzi;

-se vor reface finisajele interioare și exterioare;

– se vor reface instalațiile electrice și termice.

La etaj, se vor amenaja spații de expoziție, în corpul central, iar în extremități se vor amenaja birouri administrative, muzeale și birouri aferente activității de cercetare.

De asemenea, pentru a asigura accesul tuturor persoanelor, se va monta un lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului.

În zona de sud a imobilului se vor amenaja o parcare publică cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand și o alveolă pentru parcarea a două autobuze.

Totodată, în incinta curții se va amplasa o fântână arteziană și vor fi reamenajate spațiile verzi din curtea fostei Școli de Cavalerie.

„La finalizarea lucrărilor, fosta Școală de Cavalerie va putea găzdui evenimente culturale naționale și internaționale, dar și cafenele artistice și literare locale. Valoarea totală a proiectului prin care vom reda strălucirea acestei clădiri importante pentru istoria noastră se ridică la aproape 22.000.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 8.000.0000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!