Fosta rețea de termoficare supraterană de la Târgoviște va fi dezafectată, alături de șase puncte termice

Rămase ca niște ”fantome” ale anilor de comunism, țevile uriașe ale fostei rețele supraterane de termoficare de la Târgoviște bântuie și astăzi o parte dintre cartierele municipiului.

Târgoviștenii din zonele respective (Microraioanele IV, VI sau Aleea Trandafirilor) s-au ”obișnuit” cu imaginea acestora, însă tot timpul și-au dorit ca ele să fie dezafectate, iar odată cu ele să dispară și imaginea dezolantă.

Subiectul este de mai mult timp în atenția primarului Cristian Stan, iar astăzi edilul a precizat că aceste foste rețele supraterane de  termoficare, deopotrivă periculoase și inestetice, vor fi dezafectate.

A fost semnat contractul de execuție aferent dezafectării fostelor rețele supraterane de termoficare, utilizate inițial pentru transportul agentului termic de la Termocentrala Doicești.

”Rețeaua prezintă degradări structurale și constituie, în anumite zone,  chiar un pericol pentru cetățeni, mai ales pe segmentele care traversează alei pietonale, străzi sau calea ferată. Proiectul presupune dezafectarea conductelor, a estacadelor, dar și a celor 6 puncte termice existente de-a lungul rețelei, iar lucrările vor fi finalizate la jumătatea anului viitor”, a transmis primarul municipiului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!