Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă a fost arestată pentru 228 de fapte de delapidare și 26 de acte de obținere ilegală de fonduri

Publicitate

Alexandra Orțan 

Daniela Coța, fosta consilieră pe probleme de tineret și sport a Vioricăi Dăncilă, a fost arestată preventiv, vineri seara, de Tribunalul Sălaj.

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă tribunalul Sălaj au dispus, vineri, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații C.M.V și C.D.G pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri în forma continuată (26 de acte materiale), faptă prevăzută și pedepsită de articolul 306 aliniat 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal și delapidare în forma continuată (226 de acte materiale) faptă prevăzută și pedepsită de art. 295 alin 1 raportat la art. 308 cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.”, arată comunicatul dat de către reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Daniela Coța și soțul său ar fi obținut finanțări ilegale, de peste 1,2 milioane de lei, în calitate de reprezentanți ai clubului de volei din Zalău, arată realitateadinjustitie.net.

”Cei doi inculpați, in calitate de reprezentanți ai Volei Club Municipal Zalău, în perioada 2017-2020, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi obținut pe nedrept peste 1.200.000 lei din bugetul local al Municipiului Zalău, cu titlu de finantări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte”, spun procurorii.

Daniela Coța a întocmit 228 de documente false pe baza cărora a luat 1,9 milioane de lei din fondurile clubului. Anchetatorii spun că după ce au ridicat primele probe de la clubul sportiv, cei doi ar fi depus la ANAF documente pentru ca totul să pară în regulă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!