A fost razie în Dâmboviţa

Foto arhivă
Publicitate

În ultimele 24 de ore, în urma unei razii organizate de polițiștii de la rutieră și efectivele de ordine publică, au fost aplicate 712 sancțiuni contravenționale a cărora valoare se ridică la 131.315 lei. De asemenea, au fost reținute 20 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, au organizat o razie în județ, pentru prevenirea și combaterea nerespectării regulilor de circulație de către participanții la trafic.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 712 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 131.315 de lei.

Din totalul amenzilor, 91 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, 41 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil, 11 pentru defecțiuni tehnice și 85 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

De asemenea, alte 226 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță, 4 pentru opriri în locuri interzise și 2 pentru depășiri neregulamentare.

Totodată, 42 de bicicliști, 30 de pietoni și 20 de căruțași au fost amendați pentru nerespectarea regulilor de circulație .

Alte 65 de amenzi au fost aplicate la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, iar 5 la Legea 171/2010 privind constatarea contravențiilor silvice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 20 de permise de conducere, dintre care 3 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 14 pentru neacordarea priorității de trecere și 2 pentru depășiri neregulamentare.

Totodată, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Exemplu:

Polițiștii de la Secția nr.8 Poliție Rurală Valea Mare au depistat, în trafic, un bărbat, din Ludești, în timp ce transporta 1,2 m³ de material lemnos fără documente justificative de proveniență.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, iar lemnele au fost confiscate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!