A fost lansat Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027. Cele șapte județe componente, inclusiv Dâmbovița, au la dispoziție 1,57 miliarde euro

Publicitate

Astăzi, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, de la Călărași, a fost lansat Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027.

Pentru acest exercițiu financiar, regiunea formată din șapte județe  – Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași – are la dispoziție 1,57 miliarde de euro pentru proiectele europene derulate de administrațiile acestor județe.

Din această sumă Consiliul Județean Dâmbovița și administrațiile publice din județ vor atrage banii necesari implementării proiectelor de care comunitățile au nevoie.

Participant la evenimentul de lansare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a declarat: ”Este pentru prima dată când regiunea din care județul nostru face parte va avea un program de finanțare dedicat și descentralizat, pentru care aplicațiile pot fi depuse în cadrul a șapte priorități: dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare; creșterea performanței energetice a clădirilor publice; valorificarea spațiilor degradate, mobilitatea urbană; investiții în rețeaua de drumuri județene; investiții în infrastructura educațională; acțiuni de valorificare a potențialului cultural, turistic și balnear.

Evenimentul de astăzi reprezintă reușita echipei ADR Sud-Muntenia, condusă de domnul director Liviu Mușat, iar numărul mare de proiecte depuse, aprobate și implementate în Dâmbovița este dovada unei excelente colaborări a Agenției cu administrațiile publice locale dâmbovițene”, a declarat șeful administrației dâmbovițene.

În cadrul evenimentului, sub sloganul „Program nou în casă nouă” a fost inaugurat Corpul B al sediului central al ADR Sud Muntenia.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!